Ontdek de historische Kasteelstad s-Heerenberg te voet

Bij dit Ontdek de Kasteelstad s-Heerenberg is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie met kasteelgebak
  • Lunchbuffet
  • Koud en Warm buffet
  • Bezoek aan het Stadsmuseum en het Raethuys
  • Wandeling in de kasteeltuin
  • Rondleiding door het Kasteel Huis Bergh

Prijs: vanaf € 59,50 p.p. op basis van minimaal 20 personen.

  • De locaties die u bezoekt zijn allemaal op loopafstand van ons restaurant.

De prijs van dit Ontdek de Kasteelstad s-Heerenberg arrangement is geldig tot 31 december 2022. 

Ontdek de historische Kasteelstad s-Heerenberg

In Montferland ligt de historische stad s-Heerenberg, ook wel de Kasteelstad genoemd. U wordt gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee en kasteelgebak in het prachtige s-Heerenberg. 

Stadsmuseum en het Raethuys

Stadsmuseum: het bezoek aan het museum begint met een introductiefilm die in het kort de geschiedenis van de streek en stad laat zien. In het museum kunt u een vijftal vrouwen bewonderen die de Berghse geschiedenis heeft geschreven, maquette van s-Heerenberg in de 16e eeuw en archeologische objecten uit de bodem en attributen van St. Antoniusgilde. 

Het Raethuys (inclusief lift): sinds 2019 is het onderkomen van de Heemdekundekring Bergh. Vroeger was het het bestuurscentrum van zowel de stad als van het Land van den Bergh. In de kelder bevond zich een gevangenis. Voor het stadshuis staat ter herinnering aan de gevangenis een schandpaal.

Wandeling door de kasteeltuin en rondleiding door het kasteel

Tijdens de wandeling door de kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh wordt de geschiedenis over het kasteel verteld. Kasteel Huis Bergh kent immers een rijke historie. De tuin heeft in de middeleeuwen verschillende functies bekleed. Helaas is de tuin in de Middeleeuwen beschadigd. In 2007 werden er voor het eerst plannen gemaakt om de oude tuinen weer in ere te herstellen en sinds 2016 kunt u de nieuwe kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh bewonderen.

Na de wandeling door de kasteeltuin brengt u een bezoek aan het middeleeuwse Kasteel Huis Bergh. Tijdens de rondleiding kunt u de vroege Italiaanse schilderkunst bewonderen en de handschriften uit de middeleeuwen bezichtigen. In de Middeleeuwse toren kunt u in de wapenkamer de wapens bewonderen die in de Middeleeuwen werden gebruikt en in de muntenkamer ziet u de munten die vroeger werden geslagen. 

Programmavoorbeeld

  10:30 uur Ontvangst in ons gezellige restaurant met koffie en kasteelgebak
  11:30 uur Bezoek aan het Stadsmuseum en het Raethuys
  13:00 uur Er staat een uitgebreid lunchbuffet voor jullie klaar
  14:00 uur Wandeling en rondleiding door Kasteel huis Bergh
  17:00 uur Terug bij ons restaurant voor een borrel (exclusief)
  17:30 uur Ons Koud en Warm buffet wordt geserveerd
  19:30 uur Het kasteelstad avontuur komt ten einde

  Het restaurant is gelegen aan het museumplein. Vanuit het restaurant is het museum en het kasteel goed te voet te bereiken. Het Raethuys beschikt over een lift zodat ook gasten die iets minder ter been zijn kunnen genieten van deze leuke dag uit.

  Tijden zijn in overleg uiteraard aan te passen.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • wifi

Onze partner

Geniet van de historische stad s-Heerenberg

Dit cafe, restaurant en zalencentrumis gelegen in het historische centrum van s-Heerenberg. s-Heerenberg wordt ook wel de Kasteelstad genoemd. Geniet op de warme dagen op het terras van de zon en iets lekkers en bewonder de historische stad. In het café zalencentrum ligt het Stadsmuseum. Het museum verzorgt het hele jaar door diverse rondleidingen en lezingen. Binnen enkele minuten bent u na het oversteken van het Museumplein bij Kasteel Huis Bergh, de Munt en de naastgelegenheden kerken. Kasteel Huis Bergh, de Munt en de kerken zijn zeker een bezoek waard!

Trouwen of iets te vieren?

Dezel locatie heeft een zalencentrum waar u een feest kunt geven. De grote zaal heeft plaats voor maximaal 300/500 personen. DJ's en bands kunnen op het podium hun hart ophalen en er een onvergetelijke avond van maken. In de kleinere zalen kunnen feesten/partijen worden gegeven voor 20 personen, maar ook voor 120 personen. In het grotje kunt u samen met een gezelschap van 20 personen tot maximaal 100 personen het dak er laten afgaan. Het grotje heefteen dansvloer waarop u heerlijk kunt dansen en is voorzien van sfeerverlichting. Feesten/partijen kunnen voorzien van een heerlijk buffet. Gaat u binnenkort trouwen? Uw mooiste dag kan compleet worden ingevuld, van de trouwceremonie, een uitgebreid dinner of buffet tot een spetterend feest.

Catering

Bij het organiseren van een feest komt veel kijken, denk maar aan het regelen van een locatie tot aan de catering. Wij nemen dit graag uit handen en zij verzorgen de catering op locatie. Bij de catering heeft u de keuze uit een buffet, barbecue, koude of warme hapjes, drankjes en zelfs meubilair en glaswerk kan worden verzorgd. Tevens levert de Gracht maatwerk waarbij uw wensen in acht worden genomen. Heeft u geen zin om tijdens de feestdagen te koken? Wij bieden rundvleessalades en puddingen aan om uw feestdagen compleet te maken! Wij leverenaan huis het door u uitgekozen buffet. De buffetten lopen uiteen van een buffet met koude en warme gerechten, hapjesbuffet tot aan een winterkostbuffet.

Ligging

Steek het museumplein over en u bent binnen enkele minuten bij Kasteel Huis Bergh, de Munt en de kerken. Kasteel Huis Bergh is adembenemend kasteel dat wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. Luister naar de verhalen over de rijke historie en bewonder de kunstverzameling. Bij Kasteel Huis Bergh ligt de Munt, ook wel het muntgebouw genoemd en is het enige muntgebouw dat nog bestaat. In het muntgebouw kunt u onder leiding van een muntmeester zelf een munt slaan. 's-Heerenberg heeft twee kerken, namelijk de Pancratiuskerk en de Protestantse kerk. De Pancratiuskerk is te herkennen aan zijn neogotiek en de vele glas in lood ramen. De Protestantse kerk wordt omgeven door de slotgracht aan de ene zijde en aan de andere zijde ligt het kerkhof. In de kerk hangen drie klokken die gemaakt zijn door Meester Geert van Wou.